OR informatie studiedag

Bestuur, toezicht en de ondernemingsraad
Gouden driehoek of Bermuda driehoek?

“Goed contact tussen de RvC / RvT en de or kan bijdragen aan het bewaken van de koers en continuïteit van de onderneming op lange termijn.” zo is te lezen in het Werkprogramma 2016 van de SER Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM). Maar de laatste 30 jaar zijn contacten tussen commissarissen en de or niet of nauwelijks toegenomen, blijkt uit onderzoek.

  • Is een rol in het toezicht wel een taak van de or?
  • Zijn exclusieve contacten tussen or en RvC/ RvT niet een bedreiging voor de bestuurder en verstoort het niet de goede relatie tussen or en bestuurder?
  • Als een rol in het toezicht ook een taak van de or is, hoe kan die taak dan goed ingevuld worden?
  • Vormen bestuur, toezicht en ondernemingsraad een Gouden driehoek of vinden ze elkaar niet in een Bermuda driehoek?

 

Wat leer je tijdens deze studiemiddag?
Met de komst van nieuwe versies van twee grote governance codes dit najaar is er alle reden om de stand van zaken rond ondernemingsraad en toezicht tegen het licht te houden. Tijdens de studiedag Bestuurder, toezicht en de ondernemingsraad, Gouden driehoek of Bermuda driehoek? laten we voor- en tegenstanders van bemoeienis van de medezeggenschap met toezicht en vice versa aan het woord.

Een keur aan gezaghebbende sprekers en inleiders staat op de rol. Uiteraard nodigen we u uit om actief aan de discusie deel te nemen.

Alle deelnemers ontvangen het boek Toezicht en de rol van de ondernemingsraad aan het eind van de middag.

 

Met gratis boek!

Je ontvangt aan het eind van deze middag gratis het boek 'Toezicht en de rol van de ondernemingsraad

Partner

Kom met je collega's en ontvang korting!

Sprekers

Mr. Willem van L eeuwen

Mr. Willem van L eeuwen

Willem van Leeuwen is, onder meer, directeur van CS&G Consultancy bv. CS&G Consultancy staat voor Civil Society en Governance. Lees verder

Jan Heijink

Jan Heijink

Jan Heijink introduceert het thema en de inleiders. Hij was verantwoordelijk voor de samenstelling van het boek Toezicht en de rol van de... Lees verder

Drs. J.Z. Heijink

Drs. J.Z. Heijink

Jan Heijink was lang verbonden aan het ITS, Radboud Universiteit Nijmegen waar hij onderzoek deed op gebied van arbeidsverhoudingen en... Lees verder

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.